Logga


Jag vill ha synpunkter och förslag på eventuella förändringar man kan göra på loggan!
Ser den bäst ut med två töltande hästar, eller ska den ena trava och den andra tölta som på loggan nedanför??
 

 
Idag har det ockås vart en lugn dag med mycket slappande. Jag var i stallet innan lunch och jobbade med alla hästarna. Jag red Ella i ridhuset, Krumme ute i snön på ovalbanan och var ute och "tygelkörde" med Hrefna på gårdsplanen bakom stall fyra. Alla hästarna skötte sig bra, jag är mest nöjd med Ella och Hrefna, dom gör verkligen ALLT för att göra rätt :) trevliga hästar!
 

Slapp lördag!


oj vad roligt man kan ha med lite färgpennor! va barnsligt roligt det kan vara att kladda på ett papper!
 
Idag har jag inte fått gjort mycket vettigt... hästarna har fått vila och jag har åkt med Sara till Nyneshamn och kollat på en unghäst som hon eventuellt skulle ha på c- tränar provet i vår. Unghästen var trevlig och fin, visade alla gångarter och ägaren var trevlig, Sara bestämde sig för att låna Meyja som hon hetter till sitt prov ivår :)
Det var en trevlig dag i bilen, tiden gick fort! Så mycket mer har jag inte hunnit med idag.. borsett från att leka med mina färgpennor!
 

IDAG SKINER SOLEN!


Idag är jag lycklig! alla hästarna har gått SUPER och jag hittade en hög med tuschpennor när jag städade :)
 
Dagen började med lektion för Johan, jag och Krumme tränade samtidigt som Sebastian och Villimey.
Jag och Krumme har inte tränat tölt sedan innan jul... men oj vad han kämpade på bra :) han har ALDRIG gått så bra och vart så MJUK i tölten :D det går bara bättre och bättre med ALLT när det gäller Krumme nu för tiden.. när ska det börja gå sämre igen?! det kan ju inte alltid gå framåt, eller? Fantastiskt kul att rida tölt när han blir så otroligt lätt mjuk i alla fall! Jag tror att alla i klassen är väldigt nöjda med dagens lektioner för Johan, han är fantastisk helt enkelt.
 
Tanken var att Ella skulle få en lugnare dag idag med longering i ridhuset.. men Emma frågade om jag inte ville med ut och rida en vända i det härliga soliga vädret och jag kunde bara inte säga nej! Jag är glad att jag följde med ut, Ella känndes jättefin och både jag, Emma och hästarna tyckte det var roligt att trava fram i snön i skogen :) Ella är så otroligt trevlig! Hon går i det tempot man ber henne om tills man ber henne göra någonting annat... vill man galoppera så tvekar hon inte en sekund, och vill man stanna så rätar man upp sig och hon tvärnintar :) haha det går framåt vågar jag nog påstå!
 
Johan ville se våra unghästar jobbas från marken så det blev inte så mycket nytt för Hrefna idag. Det var nog tur det med tanke på hur mycket nytt det var att titta på i ridhuset idag.. halva klassen på läktaren och en konstig gubbe på en stol i hörnet... Emma hjälpte mig att sitta i sadeln medans jag ledde runt Hrefna i ridhuset, som vanligt är det allting annat runtomkring som är farligt.. ryttaren som sitter på är hon inte ett dugg rädd för :)
 
UNDERBARA HÄSTAR!
 

Fam Dahlvids bilder från Föl och unghästmönstringen

Idag fick jag skivan med bilder från föl och unghästmönstringen som var i Björektorp för ett antal veckor sedan.. Valdis var med och Carina Dahlvid med familj var snälla nog att ta kort på alla hästarna! Så roligt att titta på bilderna från den otroligt härliga dagen :) önskar att min lilla häst kunde lyfta lite högre på benen dock ;) men... har man en mor utan trav och galopp och en pappa utan trav så... vad kunde jag vänta mig! Pass verkar hon ha i alla fall :) det blir nog fart i henne så småningom! ALLA BILDER ÄR FRÅN FAM DAHLVID !!
 
Idag hjälpte Jessica mig med arbetet med Hrefna, hon satt i sadeln medans jag ledde runt henne runt stallarna nere på löten. Hrefna brydde sig inte alls om att ha Jessica på ryggen, så imorgon när Johan Häggberg kommer så blir det förmodligen longering med ryttare på ryggen :) lite trav med ryttare blir det nog också..
Ella har fått ut och galoppera i snön på ovalbanan idag också, det var beydligt mer uppmärksam idag än vad hon var igår :) men... det kan fortfarande bli MYCKET bättre!
 

 

 

 

 

 

 


En snygg snöig men tyvär suddig Ella


Ella i stallgången... Det snöar ute!
 
Idag var jag och Ella ute och red i snön på ovalbanan, hon var väldigt spänd och hade öronen spetsade på precis ALLTING annat ibörjan men det blev mycket bättre på slutet. Det märks att hon inte är van att bli riden ute, jag kommer försöka göra det mycket den sista veckan.. hon måste ju lära sig att lyssna där också!

Underbar lördag!


På väg till stallet.. Underbart härligt väder!
 
Idag började jag att jobba med Ella i ridhuset. Hon ville inte stå still när jag skulle sitta upp... så dagens träningspass började med uppsittning ca 10 ggr från varje sida tills hon snällt stod stilla och väntade. Haha det var nog ett jobbigare arbetspass för mig än för henne...
Jag började lungt i skritt, kollade så att hon lyssnade för start och stopp och fortsatte sedan med att flytta henne för skänklarna utmed fyrkants spåret. Hon känndes mjuk och fin och jag började snart med travövergångar, mest på spåret och på stora böjda spår. Longeringen har gjort underverk! Hon var mycket mjukare i kroppen och slappnade av jättefint i båda varven :) jag var tvungen att testa galoppen också...  inga problem i varken höger eller vänster galopp och hon hade en jättebra framåtbjudning :D 
 
Jobbade med Hrefna också... sprang runt i ridhuset med sadel på och tränade för att hon skulle vänja sig vid att ha den på ryggen (den kunde hon ju redan innan men...) provade även att longera i skritt och trav och det gick över förväntan trotts att vi inte fick hjälp och stöd av några väggar :) väl tillbaka i stallgången tränade jag att hänga på henne från båda hållen också, hon brydde sig inte alls om att jag stod brevid och studdsade eller att jag hände på ryggen. Skönt!
 

En bild på slottet... tyvär ser man inte hur fint det egentligen var
 

När jag skulle ladda över dagens bilder från filmkameran till datorn hittade jag bland annat den här gamla bilden på en väldigt dräktig Daladis! Kunde inte låta bli att lägga upp den... jag saknar min fina häst <3
 

Avelskurs


Från dagens lektion i stallgången... Det är Saras fina häst Teitur
 
OJOJ vad det har vart fullt upp i veckan.. och ändå har det vart den andra halvan av klassen som har haft stalltjänst. Jag vet inte hur det är tänkt att man ska hinna allt, dagarna går så otroligt fort!
Igår och idag har vi gått Avelskurs med Nina Bergholtz, igår var det enbart teoretiskt och idag fick vi jobba praktiskt med att prova på att exteriörbedöma våra egna skolhästar! Kul men väldigt svårt!

Denna veckan har som sagt gått väldigt fort, men träningen med alla "mina" hästar har gått toppen!
Hrefna är en helt annan häst än vad hon var när hon först kom, visst, självklart är inte koncentrationen helt på topp men hon är ju en unghäst... Att stå lös och stilla i stallgången medans jag borstar och lyfter hovar är inte längre några problem, och hon följer jättebra när jag är ute i skogen och springer med henne på båda sidor.
Igår fick hon och Emmas unghäst Atla springa lösa i ridhuset, och det var precis vad dom behövde :) båda två hade en hel del fart och överskottsenenrgi i benen!
Jag har haft sadel och träns på henne en hel del också, och inget utav det har vart några problem. Idag hängde jag på henne för andra gången. Om allt går som det ska blir det nog longering med ryttare på ryggen nästa vecka.
 
På tal om överskottsenergi så har Ella tokat runt i hagen halva dagen.. med tanke på vilka jätteskutt, hopp och galopp sträckor hon har gjort under eftermiddagen så kan hon omöjligt ha så himla ont i baken... Imorgon ska jag överge longeringen och testa hur hon känns i ridningen :) hoppas hon har mycket energi då också! 
 
Krumme har skött sig exemplariskt hela veckan, lyckligast blev jag i slutet på lektionen idag när han släppte efter helt och blev som en fjäder i munnen och rörelserna började kännas genom hela kroppen! Han är fantastisk att rida när han blir så otroligt mjuk, det är rätt häftigt att en så stor, tung och naturligt "klumpig" häst kan bli så lätt att rida :) DET GÅR ÅT RÄTT HÅLL! Ser fram emot nästa veckas lektioner :) i helgen kommer det enbart att bli longering för hans del.
  

Duktiga hästar

I dag red fick jag rida lektion själv på Krumme för Helene, och det var så himla kul! Han är så otroligt rolig att rida när han är lätt och fin i munnen och verkligen VILL göra sitt bästa! Jag hoppas verkligen att denhär lättheten och arbetsviljan håller i sig hela terminen :) allting blir så mycket roligare då!
Ella har fått vila idag och i helgen, får se om veterinär Nina hinner kolla på henne under veckan eller inte... hur som helst så kommer jag att longera henne imorgon och fortsätta arbetet lite lungt från marken så länge hon är glad och positiv!
 
Idag har Emma hjälpt mig att "hänga" på Hrefna i stallgången. Så mycket mer blev det inte gjort med henne idag, jag vill att hon ska få ta det lungt in i mellanåt så att det inte blir för mycket nytt på en gång... hon är ju precis som dom andra unghästarna inte van vid att bli så mycket hanterad!
Hrefna regaerade precis som väntat ingenting på att få upp Emma på ryggen, hon är inte rädd för nått och positiv till det mesta den lilla hästen :)
 
nedanför kommer lite bilder på Simsar som numera bor tillsammans med mig i lägenheten. Han verkar tycka att livet som innekatt är toppen, han gör inget annat än att äta och sova hela dagarna... det förtjänar han, nu har han fått bli "pensionär"
 

såhär mycket tycker Simsar om att ligga i sängen...
 

å såhär spännande är det att klättra i min garderob...
 
 

FREDAG! Bilder på Hrefna


 

 

 

Nu är det snart helg!


 
Idag har vi fått rida storhäst på lektion för Linda! Jag fick en gammal gäntlemann som hette Lotus, han var underbart mjuk och fin i munnen men tyvär inte lika kännslig för skänklarna.. men man kan inte få allt :)
jag förstår verkligen att folk rider storhäst! vad roligt det är att kunna sitta stadigt och rida! och vad mycket lättare det är att sitta ner i traven och galoppen :) UNDERBART!
 
Träningen med Hrefna och Ella går framåt. För Hrefnas del har jag i stort sätt bara tränat på att leda än så länge... jag har vart ute i "skogen" och sprungit med henne och tränat halter osv :) hon tycker helt klart att det är roligt när det händer någonting!
Jag har jobbat elle mycket från marken denna veckan, mest för att hon fortfarande är lite ojämn i sitt bakbens steg men även för att det är så mcket lättare för henne att hitta formen i traven, och det är precis det vi jobbar med nu. Jag vill ha samma härliga kännsla i traven som jag har i skritten :) Jag behöver nog helgen på mig att få Ella att slappna av i trav... efter det är det dags att börja med tölten på riktigt! om hon går med jämna bakbens steg vill säga... 
 
VILL HEM OCH RIDA MIN GRODA! Men... hon är verkligen värd en ordentlig vila
 

Full fart i skolan igen..


Ella i måndags efter första ridpasset :)
 
Nu är skolan igång "på riktigt" igen... det är mycket att göra och det kommer att bli långa dagar!
Ella sköter sig fint hittils, jag longerade henne igår och hon går rent och jämnt men kunde vara mer avslappnad i kroppen.. men jag gissar att det kommer så småningom när hon vants sig vid allt nytt!
 
Har börjat jobba så smått med min lilla unghäst, det blir MYCKET ledarskapsträning och bara allmänt pysslande.
Även Krumme har fått komma igång nu, igår dubbellongerade vi hästarna och han gick faktiskt riktigt fint :)
 

Hästarna på plats

Nu är alla hästarna på plats! Hrefna står tillsammans med Emmas unghäst i hagen och får "bo" i stall 3 med de flesta andra unghästarna. Haha Hrefna är helt klart rundast :) OCH sötast! Jösses vilken härlig liten häst!
Krumme och Ella delar både hage och box, dom är redan kompisar och står och gosar med varandra i hagen.
 

 
 

Sista dagen på lovet :(



 

JAG KOMMER ATT SAKNA MIN HUND OCH MINA HÄSTAR
 
 


Vinter!


JA skogen ÄR blå! Valdís i Björketorp.. ska det föreställa i alla fall
 
NU VILL JAG INTE HA MER SNÖ!
När transporten är fastfrusen så är det illa... tur att pappa har verktyg så att man kan få den att rulla igen!
Igår "byggde" jag och mamma om vattenhinken till hästarna, nu är den klädd med värmeslingor som gör att vattnet inte fryser. Eller i alla fall inte fryser fullt så mycket som det har gjort innan! Man blir rätt läss på att fylla på fullt med vatten på kvällen för att sedan behöva hacka loss isen som har blivit i den på morgonen, hästarna kan inte ha fått i sig mycket vatten?! Nu slipper vi bära vatten "i onödan" i alla fall :) 
 

Hrefna

Jag höll nästan på att glömma bort Hrefna, unghästen som åker med mig till Strömsholm om en vecka!
Ägaren har varnat mig för att den lilla damen har blivit väldigt bestämnd sedan jag träffade henne sist... men jag ser ändå fram emot att börja jobba med henne :) Mycket energi verkar hon ha i både huvudet och benen, det blir spännande! Bifogar lite bilder på henne, såklart :)
 

 

 

 
 

Jullov? Säkert...

Det är konstigt att man har så otroligt mycket mer att göra när man har lov än vad man har i vanliga fall...
hittills har jag bara haft tid att ta sovmorgon 2 gånger, det är illa! Men... man lever bara en gång och OJ vad mycket det är som ska hinnas med :)
Nu är det bara en vecka kvar tills det är dags att åka tillbaka till Strömsholm, även om jag inte hunnit vila någont under "lovet" så har det vart HELT TOPPEN! Jag har fått rida den helt underbara hästen Ella och även Teitur som jag hade "på försäljning" i sommras och som numera ägs av Amanda, SHIT VILKEN TÖLT HÄSTEN HAR! 
 
Nu när julen är avklarad och det snart är dags för att börja sista terminen på Strömsholm så vandrar mina tankar iväg till våren och praktiken, JAG LÄNGTAR! Det ska bli så grymt roligt att få göra praktiken hos Åse i Falköping, stämningen på gården, alla hästarna, Eloi som skäller å busar och inte minst Åse som person gör att jag trivs bättre än fisken i vattnet på gården!
Tankarna vandrar vidare till unghästarna jag får jobba med under praktiken, vilka underbart trevliga hästar jag har haft turen att få tag på! Hoppas att dom är lika trevliga som dom visat sig vara hittils när det väl är dags för inridning... Nedan ser ni bilder på tre av "mina" fyra unghästar, bilderna är från i sommras!
 

Ýra
 

Tjockis Einar som jag redan har hunnit bli kär i...
 

Baltazar


RSS 2.0