Det regnar i alla falla inte

Dagen började dåligt och slutade ännu sämmre.
Efter att jag plågsamt tvingat ut mig själv på en lång jogging runda och kört slut på mig själv känns det lite bättre. LITE.
 
Lettir är/har vart väldigt sjuk, men är förhoppningsvis tack vare Nora och Cissi på bättringsvägen.

Ska lägga mig tidigt och läsa min hysteriskt läskiga bok, blir inte förvånad om huvudpersonen dör. Det känns som en sån dag idag.
 

Måndag och regn, massa regn...

Idag var det dags att påbörja en ny stalltjänst vecka... inte alls kul när det regnar så mycket så att hästarnas täcken blir pisseblöta och väger MYCKET och inte hinner bli torra över natten... För att inte tala om alla jäkla lera som blir överallt! Krumme och Daladis har nog den värsta hagen... och Daladis gör ju inte saken bättre genom att gräva stora hål vid ingången *suck* påbörjan till en vallgrav runt hagen kanske? Så att ingen kan komma och ta hennes mat, haha ja så är det nog!
 
Idag hade vi "självständigt" arbete med hästarna, jag, Sara och Julia passade på att rida ut (det var faktiskt NÄSTAN uppehåll hela tiden under ridturen!!!) Sara red sin extrahäst Blesi och hade med Teitur som handhäst, Julia red sin Gandur och jag red Krumme och hade med Daladis som handhäst. VA KUL det är att rida med handhäst när man har två hästar som e så jäkla bra! Underbart att bara kunna sitta och "åka" på Krumme och Daladis bara följer med exemplariskt vid sidan! Det som är så himla bra med att rida med handhäst är att man faktiskt KAN jobba med ridhästen precis som vanligt om man har en handhäst som följer bra, med andra ord så motionerar man två hästar till tiden av en! SMART!
 
Kommer faktiskt inte ihåg om jag haft med Daladis som handhäst nång gång, men hon följde med Krumme som om hon inte gjort nått annat i hela sitt liv än att gå som handhäst... men det är klart, finns det nått som Daladis INTE är bra på?! Nej.. tror inte det, hon är bäst helt enkelt :)

Firmakeppni på Fors Gård


 
Jag och Sara har vart med och "tävlat" i Firmakeppnin på Fors gård idag. Till våran hjälp och hejjarklack hade vi Julia och Sebastian :) Jag tävlade lätt klass vuxen och Sara tävlade mellan klass vuxen.
Daladis gjorde sitt absolut bästa och gick vidare två gånger, så vi fick rida final :D det var kaos i ridhuset med så många ridandes på samma gång... men oj va kul det var! Vi slutade på en 8e plats, bra jobbat Dalis!
 
Alla i finalen fick en massa roliga priser (en del i dom svårare klasserna fick prispengar) jag fick en jätteförstor Tshirt, ett par läggins (lång-kalsonger, tights?!?!) och en perfym som luktade pyton... haha men som sagt :) det var kul! Och en jättefin, nästan onödigt fin, prisrosett fick vi att ta med hem och hänga upp på väggen :)
En toppen dag!
 

Glaumur


 
Äntligen har jag fått tagit kort på "min och Emmas" unghäst Glaumur. Idag var det Emma som satt på, vi tränade mest stopp och flytta för skänklarna men även galopp på ovalbanan för att han ska tycka det är kul och få upp farten lite!
 
Igår var vi i västerås, jag skulle köpa en "sladd" till transporten och julia, sebastian och jessica åkte med och passade på att handla på Willys. Vi var förbi Hööks för att Jessica skulle köpa ett regntäcke (hon hittade ett jättefint!!) och där hittade även jag ett täcke... ett brunt ylletäcke, likadant som jag redan har två stycken av fast som sagt i brunt istället!! Åhh va fint det var på Daladis :) som tur var lyckades jag sälja ett utav dom jag hade sedan innan till Sara så jag slapp att förlora några pengar på det! Alla glada och nöjda :)
 
Måste nämna att Jessica red Daladis på undervisningsmetodik lektionen igår och OJ va bra det gick :D Daladis dansade fram i tölt!

Regn


 
I helgen har jag haft stalltjänst, i lördags tillsammans med Julia och i söndags tillsammans med Sebastian (Julia var sjuk). Det har vart grått och tråkigt väder hela helgen, som ni kan se på bilden så blir det blött och äckligt även i grushagarna...
Det blir extra tungt att ha stalltjänst nu eftersom att nästa alla hästar har täcken, dom väger mycket när dom är blöta och FY vad leriga och äckliga dom är på eftermiddagarna!!
 
Jag hoppas att nästa vecka blir lugnare, då hinner jag förhoppningsvis skriva lite mera :)

Jag vill ha det RENT

I helgen som vart har jag, Sara och Jessica hjälpt Julia och Sebastian med stalltjänsten för att hinna klart i tid till företagarseminariet i lördags och instruktörsseminariet som var i söndags.
Jag har ingenting emot att ha stalltjänst, tvärtom tycker jag att det är toppen. Jag är väl lite dum i huvudet men jag tycker det är helt underbart att gå och mocka på morgonen, speciellt nu eftersom att vi har spån i boxarna! 
 
Hade jag fått välja hade jag hälst haft spån och torv blandat i bädden både med tanke på hästen och av
"ekonomiska" skäl... men eftersom att det är skolan som betalar här så snålar jag inte på spånet, hästarna står inne så många timmar på dygnet så jag tycker att det är viktigt ATT DET ÄR RENT i boxen. Speciellt för oss som har två hästar som delar box, där det VÄLDIGT lätt blir "grisigt" tycker jag det är viktigt att det är RENT, spånet är ljusgult när det är nytt och det är INTE OKEJ att det blir mörkt i boxen för att man inte orkar gå och tömma skottkärran en gång extra (endast min egen personliga åsikt).
I klassen gör alla olika när dom mockar, många tycker att jag är löjlig och jobbig som ALLTID tjatar om att jag vill ha det rent i min box och många tycker att jag är konstig som gärna vill mocka min box själv.
Jag förstår inte vad det är som är så konstigt med att vilja ha det rent i sina hästars box?! Det är HELT OK för mig om andra vill ha det "blötare" i sina boxar så att hästarnas hovar inte torkar ut (eller vad det nu är bra för) så länge jag får ha det RENT i min box och andra accepterar det, precis som jag måste acceptara andras åsikter om mockning och deras spånbädd i deras box.
  
Vad tycker DU? Vad är bäst för hästen igentligen? Att hästens hovar torkas ut av medlen som finns i spånet i den "rena" boxen eller att hovarna torkas ut av urinet i den "blötare" boxen? Eller blir hovarna ens uttorkade av amoniak i en blötare box? Är båda lika illa eller är något att föredra?
 
I DONT GET IT!

Nya bilder från Emma!


 

 
Nu i veckan har vi i klassen fått rida lektioner för dom blivande B instruktörerna (som går kursen genom SIF)
så det har blivåt LÅNGA dagar och hästarna har fått gå dubbelt vissa dagar.
För att underlätta för våra skolhästar så har vi som har "extrahästar" ridit dom under vissa lektioner också.
Jag hade med Daladis på lektionen för B instruktörerna igår... nu såhär efteråt så hade det nog vart bättre att Krumme fick gå två lektioner, det blev mycket för lilla Daladis! Men hon gjorde absolut sitt bästa och var positiv till allt, haha framför allt galoppen på volt :P hon älskar att springa och jobba min söta häst! 
 
Igår fick jag nya bilder från Emma :) så kul att se hur dom växer dom små hästarna!
TACK Emma!

RSS 2.0