Aska från Sköllungen, Samba, Lettir frá Djupadal och Kolfaxi från Svansvik

Aska springer sedan en tid tillbaka över dom evigt gröna ängarna tillsammans med bland annat våran Lettir frá Djupadal (levde sina pigga glada sista år hos Nora Hägglöf med familj på gotland) och våran mini shettis Samba. 
 
Hittade tyvär inga bilder på våran fina Lettir, syster Sara har dom på sin dator hemma i gråbo. Eftersom att Lettir var våran första ägda islandshäst och har vart med om så mycket, både bra och dåligt, i sitt liv så har en speciell plats i våra hjärtan! Han är en hjälte helt enkelt! 
 
Nu har även Kolfaxi lämnat familjen för att fortsätta lära andra barn hur man gör för att rida tölt och gångarter!
Hans liv fortsätter hos Emma Örtendahl i Kungslena www.isnet.se där han redan gått i verksamheten i ett år, jag hoppas att han tillsammans med Emma kan lära många både barn och vuxna att rida!   


Sommaren 2006, MÅNGA minnen tillsammans med denhär underbara hästen! Faxi är finast som vanligt :)
 

En mysig bild på Aska tidigt i sommras. Valde denna bilden eftersom att jag tycker den ser "mjuk" ut, det var precis sådan hon var, världens vänligaste häst som älskade barn och pyssel!
 

Aska förra sommaren tillsammans med Anna (Saras kille Marcus lillasyster)
 

Anna, Marcus och Aska
 

Samba måste vara världens sötaste lilla häst :) ALDRIG några sura miner!
 


Unghästverkning och finbesök

Igår var det dags för verkning av gårdens alla unghästar. Det är Hosvlagare Martin Aksell som kommer och gör jobbet. Det brukar alltid gå snabbt och smidigt med jobbet trotts att unghingstarna verkas i sin flock ute i hagen, igår gick det extra smidigt eftersom att arbetsprövande AnnSofie också var på plats och hjälpte till!
Det största jobbet blir vid verkningen av unghingstarna ute i hagen, det räcker inte att en håller i grimmskaftet och att hovslagaren gör jobbbet utan på sommaren när det är så varmt behövs det någon till som hjälpter till att jaga bort alla bitande insekter som irriterar hästarna. Vid verkning av ungstoflocken är det behagligare, eftersom att vi föser in dom i stallet där det är väldigt mycket behagligare temperatur och inga jobbiga insekter alls!
 

Hovslagare Martin Aksell i arbete. 
 
Idag var det AnnSofies sista arbetsdag här på gården, den avslutades med fantastiskt gott fika och kramar.
Det kommer att bli tomt här på dagarna, och gud vet hur vi ska klara oss med alla våra maskiner och andra teckniska ting här på gården! 
  

AnnSofie borstar igen man och svans på några av unghästarna, som inte klagar över att bli lite bortskämda!
Sonen David var också med under dagen och tog hand om både Eloi och gårdens två katter.
 
 
Efter att unghästverkningen var klar kom mamma, mormor och morfar på besök. Mormor och morfar har inte vart på gården tidigare, men har vart en hel del i falköpings trakterna och hälsat på bekanta i Kungslena.
Efter fikat tog vi en biltur nur till Hornborgasjön, där jag aldrig vart förut! Det är nästan pinsamt när jag har bott här så länge och det är så otroligt nära.. men bättre sent än aldrig!
Det var en fantastiskt fin och härlig dag, vädret var på topp och alla var glada :) den fantastiska utsikten och miljön nere vid sjön fick lugnet att sprida sig i kroppen, det var HÄRLIGT helt enkelt! 
 

Morfar, mamma och mormor.
 

 


Idag har Alma blivit ridhäst


Almas ägare med familj vid första uppsittningen, Alma skötte sig PERFEKT som vanligt!
 
Idag var Almas ägare på besök. Familjen hade en önskan om att låta äldsta dottern bli den första som sitter i sadeln, eftersom att Alma är så lugn och trevlig i alla hantering var detta inget problem! En rolig dag för ägarna att minnas och komma ihåg i framtiden, det är inte varje dag ens "lilla häst" blir ridhäst :) 
 
Jag och äldsta dottern var ute i unghästflockarna och tog massor med bilder på dom matglada unghästarna.
Konstaterade att Valdis HELT KLART är tjockast av dom alla :) men... hon är söt ändå!
 

 

 

Uppdatering, äntligen!


 
Den senaste tiden har jag inte hunnit uppdatera bloggen (som ni förmodligen redan har lagt märke till...) Men nu är jag på hugget igen!
Det här hänt en hel del på gården, arbetet med sommarens inridningshästar är i full gång och i veckan som kommer är det dags för uppsittning om allt går som planerat. 
 
Min mamma har tillbringat många av sina semesterdagar här på gården. Hon har ägnat dagara åt att ta kort på när jag arbetar med hästarna, diska, plocka undan tvätt i stugan och laga mat till mig både vid lunch och middag.. LYX! Men hon har fått lite härlig semester också, att bara sitta och njuta av solen ute i trädgården och slappna av i lugnet här ute på landet är underbart! 


Lokkur, en av unghästarna. Här mutas han med havre för att få honom tycka bett är toppen :)

 
I dagarna har jag fått besked om att jag är antagen till BYS hovslageriutbildning, självklart tackade jag JA till min plats! Nu ser jag med spänning fram emot hösten, livet blir lixom bara roligare och roligare :) trodde att ett år på strömsholm med avklarat godkänt C tränarprov och sommarens anställning på gården hos Åse var höjden av lycka. Men nu börjar jag tro att jag har haft fel, det kan bli ÄNNU bättre, det känns som att det här kommer bli BRA! 
 
Nedan ser ni bilder på Daladis (såklart) under torsdagens träningspass. Att hålla koll på sina ben och arbeta med både rygg och bakdel är JOBBIGT men OJ vilken bra träning! 
 

Bommar i trav utan inspännig som uppvärmning
 

Sedan enkel galopp bom med inspänning
 

"Trav hopp", travar in över första bommen fattar galopp och hoppar "hindret"
 

Hela övningen: travar in över första bommen, fattar galopp och hoppar sedan studs över två låga "hinder"
 
 
Har hunnit träffa syster och Marcus, Evelina och Johanna den senaste veckan. Det är härligt att umgås med kompisar :) det är någonting jag borde ta mig tid att göra lite oftare. Fler turer till Göteborg framöver kommer helt klart att inplaneras! Jag och Johanna var och såg Eclipse, SE DEN! 
 
 

RSS 2.0