Unghästverkning och finbesök

Igår var det dags för verkning av gårdens alla unghästar. Det är Hosvlagare Martin Aksell som kommer och gör jobbet. Det brukar alltid gå snabbt och smidigt med jobbet trotts att unghingstarna verkas i sin flock ute i hagen, igår gick det extra smidigt eftersom att arbetsprövande AnnSofie också var på plats och hjälpte till!
Det största jobbet blir vid verkningen av unghingstarna ute i hagen, det räcker inte att en håller i grimmskaftet och att hovslagaren gör jobbbet utan på sommaren när det är så varmt behövs det någon till som hjälpter till att jaga bort alla bitande insekter som irriterar hästarna. Vid verkning av ungstoflocken är det behagligare, eftersom att vi föser in dom i stallet där det är väldigt mycket behagligare temperatur och inga jobbiga insekter alls!
 

Hovslagare Martin Aksell i arbete. 
 
Idag var det AnnSofies sista arbetsdag här på gården, den avslutades med fantastiskt gott fika och kramar.
Det kommer att bli tomt här på dagarna, och gud vet hur vi ska klara oss med alla våra maskiner och andra teckniska ting här på gården! 
  

AnnSofie borstar igen man och svans på några av unghästarna, som inte klagar över att bli lite bortskämda!
Sonen David var också med under dagen och tog hand om både Eloi och gårdens två katter.
 
 
Efter att unghästverkningen var klar kom mamma, mormor och morfar på besök. Mormor och morfar har inte vart på gården tidigare, men har vart en hel del i falköpings trakterna och hälsat på bekanta i Kungslena.
Efter fikat tog vi en biltur nur till Hornborgasjön, där jag aldrig vart förut! Det är nästan pinsamt när jag har bott här så länge och det är så otroligt nära.. men bättre sent än aldrig!
Det var en fantastiskt fin och härlig dag, vädret var på topp och alla var glada :) den fantastiska utsikten och miljön nere vid sjön fick lugnet att sprida sig i kroppen, det var HÄRLIGT helt enkelt! 
 

Morfar, mamma och mormor.
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0