Fredag, en lååång dag!


Yra, Tindra, jag, Baltasar, Einar

Dagen böjrade med att jag var och hämtade mamma på tågstationen i falköping vid 8, idag skulle det fotograferas minsann! Vi hade fantastisk tur med vädret, det var strålande sol under hela förmiddagen. Regnet kom först efter lunch när vi redan var klara :) Alla unghästarna skötte sig strålande bra och mamma lyckades ta fina bilder på nästan allihopa, det var bara Einar som inte ville fastna riktigt på bild... Men det gör ingenting, det är känslan att sitta på som räknas :) och DEN var bra! 
 

Baltasar
 

Yra
 

Einar
 

Tindra

 
Även Daladis och Harry fick vara med på bild. Daladis hade en "väääldigt stor, tung, brun häst på framdelen" dag... Men känslan att sitta på henne var också bra imellanåt, jag är nöjd med dom små sällsynta stunderna!
Harry skötte sig precis som Daladis bra under kortare stunder, han kan som INGEN annan lägga sig på i handen, SHIT! Ibland får man kännslan av att man bär fram hela hästen i tyglen, släpper man så faller han ihop i en hög på marken framför en.. Men precis lika bra som han är på att göra sig tung är han på att vara mjuk och lätt, när HAN vill måste tilläggas :-) Det känns som att jag börjar hitta knapparna på Harry nu i alla fall, dom tunga sträckorna börjar bli kortare och ersätts allt oftare med den mjuka trevligarer Harry. 
 

Daladis
 

Harry
 

Harry
 
Efter att ha ridit alla hästarna åkte jag om mamma hemåt mot Gråbo för att titta på VALPARNA och senare åka på min kusin Lynns student.
Min tidsplanering igår var precis som vanligt, helt åt skogen... Men jag han i alla fall med att gosa lite med valparna innan det var dags att ge sig av till student kalaset! Lynn var som vanligt söt och som alltid var kalaset välordnat och maten fantastiskt god :) Blev lite avensjuk när hon och hennes kille fick en lägenhet (köpt) inne i stan och en resa till malta... Men den avensjukan gick snabbt över, Lynn hörde att jag och min andra kusin Malin pratade om Twilight, och TRO DET ELLER EJ så hade hon alla Twilight böcker på engelska som hon inte tyckte om och tänkte SLÄNGA! I en påse på vägen hem hade jag fyra böcker :) lyckan var total! Efter att ha läst serien 3gånger på svenska ser jag fram emot att läsa den på engelska, lite variation i alla fall!
 

 
Dagen slutade inte här... men det känns som att inlägget börjar bli väldigt långt, vill ju inte att ni ska tröttna på att läsa!
 

Idag har det vart SOMMAR! För trött för att skriva, idag blir det bara bilder..


 

 

 

 

 

 

 

Bara en vecka kvar!!

Nu börjar det närma sig slutet av praktiken och stressen över examinationen ökar! Tycker att unghästarna sköter sig bra och att dom har lärt sig mycket, men om det räcker för ett godkänt har jag ingen aning om. Arbetet med tölt förberedelser är ännu inte igång, tror inte att det hinns med innan examination... det återstår att se! 
 
Idag var Ýras ägare Elin på besök (bor och studerar i stockholm) och hjälpte till genom att rida med som sällskap vid arbetet med unghästarna. Idag har allting gått väldigt bra med alla hästarna :) Elin var snäll och tog några kort lite snabbt i farten innan vi red iväg.
 

Baltasar
 

Einar
 

Yra


 

Flugorna har vaknat!


Såhär tycker Valdis om flugorna... JOBBIGT!
 

 

Helt otroligt vad hon är lik sin mamma!!
 

Livet för en unghäst (och alla andra hästar!!), att få röra sig på en yta som är STOR och GRÖN tillsammans med en hel flock kompisar! Wow dom vet inte hur bra dom har det!
 

En bild på Åses egna väldigt dräktiga Dagmar! Dagmar är bedömd till 8.30 för ridegenskaper, hon är mamma till Baltasar som jag rider in under unghästprovet. 
 
Valdís är äntligen på plats i stoflocken hemma i Falköping. Hon har inte blivit accepterad i flocken "på riktigt" än, hon håller sig lite i utkanten men ser nöjd och glad ut. Inte så konstigt med tanke på allt härligt gräs som finns i hagen! 
Àsi som står i hingstflocken har blivit mycket bättre i sina ben och springer dagligen runt och busar med dom andra. Det är ganska livat i hingstflocken sedan en vecka tillbaka, då det släpptes in en ny ettårs hingst i hagen. Den nya hingsten är importerad från Belgien, han är snygg, rör sig smidigt, kommer att bli skimmel och är överlycklig över att ha fått så många jämnåriga kompisar att leka med. 
 
Arbetet med unghästarna rullar på, från att jag i stort sätt har haft panik för att allting går så långsamt medans tiden går galet fort, känns allting plötsligt väldigt lungt. JÖSSES jag har ju 10 dagar TILL på mig att rida hästarna! Med andra ord nästan dubbelt så många ridpass kvar som jag redan har gjort med hästarna. Det återstår att se hur långt vi kommer och vad examinatorerna kommer att tycka om arbetet, hur det än går så kommer jag att vara nöjd. Villka fantastiska unghästar jag har, dom kan jag inte skylla på i alla fall :-)
 
På ridhästfronten så kommer jag inte gå in så mycket på Daladís idag, hon är fortfarande lika fantastisk, om inte ännu bättre! Sedan några dagar tillbaka har jag börjat rida Hárekur, eller Harry som han kallas. Det är Jeanettes häst som jag fått den äran att rida :-) Han är maffig att sitta på och otroligt trevlig att rida när han vill... att han har gångarterna hyffsat på plats, en nacke som slår Daladís i längder och massor med tjock man på båda sidor gör det hela ännu trevligare! Är glad över att få rida så många trevliga hästar!

Får se om det hinns med någon mer uppdatering innan examination, förhoppningsvis!
 


Daladis från Kvarnbacka


 
- Min fina häst!
 
Trav och galopp träningen är i full gång, longering minst 2 gånger i veckan och minst 1 av gångerna får hon först trava över bommar och sedan hoppa studds i galopp. Nu kan hon galoppera och trava fint utan vikter på hovarna :) ett steg åt rätt håll! Jobbar även på att stärka hennes överlinje, hon har en väldigt fin hals men är helt värdelös på att anväda den :-) 
 

Full fart i hingsflocken


Àsi och Hallgrim i galopp! Nej, han har tyvär ingen bra galopp igentligen... Men här är han FIN!
 
Àsi har stått i box en vecka för att vila sina framben. Vad han råkat ut för vet vi inte men en gissning är att han antingen skadat sig själv när han har busat i hagen eller så har han blivit sparkad av någon i flocken när dom lekt, villket dom gör ganska rejält och ofta :) Han har fortfarande "bulor" på utsidan av skenbenen men det är ingenting han verkar ha ont av, förmodligen blir dom kvar som överben och ett skönhetsfel. Så länge han inte är halt eller har ont utav dom är jag glad och nöjd, förmodligen han också!
 
Det är full fart på gården i övrigt också. Unghästarna grejjas med för fullt och lär sig fort! Även om dom ÄR duktiga och lär sig fort känns det stressigt, det är så mycket jag vill hinna med under deras 6 veckor här på gården!
Idag har jag använt Daladis som arbetshäst åt både Einar och Baltasar när vi tränade på handhästridning i paddocken. Daladis är pigg och kännslig i vanliga fall, och det blev INTE lättare att rida henne med en naffsande unghäst brevid. Det fungerade förhållandevis bra till slut, tur att unghästarna är fantastiska och lyssnar så bra, där finns det ingenting jag kan klaga på :) Daladis behöver nog bara vänja sig vid att gå med en annan häst så tätt brevid sig. För övrigt så går Daladis endast i ren tölt numera, vet inte vad som har hänt men det är känns helt underbart och hon är fantastiskt kul att rida. Håller tummarna för att denna trend håller i sig framöver :-)

RSS 2.0