Veckorna går så otroligt FORT!


 
Oj oj, nu var det längesedan jag hann skriva någonting här... Det är så fullt upp med skolan, stalltjäns och allting så jag har helt enkelt inte hunnit!
Nu är denna veckan snart också slut, och hade det inte vart för att vi i klassen ska rida för dom (förhoppningsvis) blivande B instruktörerna nästa vekcan så hade det blivit en lugn (lugnare i alla fall...) vecka eftersom att det är den andra halvan av klassen som har stalltjänsten... vi får se om jag hinner vara mer aktiv nästa vecka eller inte.
 
Eftersom att vi ska rida för B instruktörerna nästa vecka OCKSÅ utvöer den "vanliga" ridningen som vi har på dagarna så är jag väldigt glad att jag har två hästar, annars hade stackars Krumme fått gå 2 pass alla dagar... det hade blivit tufft och framför allt TRÅKIGT för honom.


Det börjar titta fram lite musker på Krummes hals :) förhoppningsvis ett resultat på att han börjar orka bära sig själv, SKÖNT för då slipper mina armar göra det!
 
Idag red vi lektion för Johan igen, Krumme har gått så otroligt bra den senaste veckan men idag kändes det verkligen att det var fredag. Han gick ju ändå bra, men eftersom att det bara har gått bättre och bättre hela tidnen så vill jag att det ska gå framåt JÄMT.. jag får nog inse att att det är omöjligt och orättvist att tänka så :) Krumme kan ju inte jobba med musker han inte har, och jag kan ju inte kräva att han ska gå i balans och vara avslappnad när jag knappt kan det själv!

Valdís "bedömning"

"Visar alla gångarter, medelbra rörelser, lite styv i länden, 7,5"

Hennes total poäng blev 7,77 :) helt ok
 

Hemma över helgen


  
Efter att ha haft stalltjänst hela förra veckan och vart hemma i helgen så börjar jag äntligen komma ikapp med läxor och annat, så nu har jag tid att skriva i bloggen igen!
 
Helgen hemma har gått jättefort! I lördas åkte Marcus med mig in till "gummi gubben" i stan så att dom fick byta till nya vinterdäck på bilen. Det var tur att Marcus var med... annars hade jag aldrig hittat dit och hem igen!
Efter att vi fått på nya däck på bilen åkte vi till Eriksberg och hämtade Sara på jobbet för kunna gå i affärer :) Kul! Det var längesedan! Stackars Marcus fick gå efter oss i 4 timmar... Haha tur att han är så snäll! Mindre kul var det när han vill in på clas olssons...
 
I söndags var jag iväg på Föl och unghästmönstring i Björketorp. Eftersom att det är på gården där Valdis står inackorderad så passade jag på att anmäla henne också :) så jag hade fullt upp hela förmiddagen med att försöka borsta igenom både man och svans! Mamma var funktionär och gick med domaren och fyllde i alla protokollen.
Valdis skötte sig ok, med tanke på att hon inte är ledvan eller mycket hanterad. Det blev dragkamp några gånger och hade hon fått välja hade hon helst INTE velat vara med... men när jag väl släpte lös henne så att hon fick springa var det roligare i alla fall.
Hon visade alla gångarterna men var öm i hovarna pga att det var fruset i paddocken där hästarna fick springa.
Några super gångarter har hon inte, men det finns MYCKET pass!
Jag lägger ut Valdis "bedömning" imorgon, just nu vill inte mailen där jag har den filen att fungera...
 
Jag han med att klappa och ta kort på dom andra hästarna innan jag skulle åka hem också. Àsis ben har blivit mycket rakare men är fortfarande inte helt 100, men OJ vad söt han är! Sötaste fölisen ever! Och Luna verkar bli som sin mor... hon är väldigt pigg och framåt och hoppar runt i galopp som om hon inte kunde något annat :) skönt att se att dom passar på att röra sig i den stora hagen!


 

Embla springer så fort hon orkar med sin stora mage :)


Ungspannkaka, eller?



Idag gjorde jag ungspannkaka till middag! Den såg INTE riktigt ut som det brukar...
Men den var god :)

Fredag



Sveriges minsta islandshäst? Liten är hon i alla fall :) envis och söt.. precis som en shettis!
 
Idag hade vi bara unghäst med Helene på schemat fram till lunch, skönt att ha en halvdag dagen innan helg :)
Jag och Emma började att jobba med Glaumur, det gick jättebra men han var inte lika pigg och framåt i rundvolten som han var igår.
Idag fick Emma sitta upp "på riktigt" medans jag longerade honom runt mig på en liten volt i skritt. OJ vad snäll han är, inte rädd om sig över huvud taget! Vi gjorde samma sak i båda varven och testade även på några steg trav för att få honom att tänka lite mer fram, det var inga problem det heller :)
Idag tog jag med mig kameran till stallet för att ta kort på Glaumur så att jag kan visa er där hemma hur "våran" unghäst ser ut.. men när vi väl kom igång och jobbade med honom var alla tankar på att ta kort som bortblåsta!
Istället fick det bli kort på unghästen Alva som jag och Emma jobbade med senare när vi var klara med Glaumur för idag.
 
Alva är verkligen ett STO, om man sätter för mycket press på henne så blir hon en häxa på mindre än några sekunder.. men idag skötte hon sig utmärkt och tyckte till och med att det var lite kul (tror jag) att få komma ut i skogen och se lite annat än rundvolten. Efter att vi tagit en promenad i skogen så gick vi in i rundvolten och Emma tränade på att hänga över ryggen på Alva, och eftersom att det gick bra så tyckte Helene att vi skulle fortsätta och sitta upp. Emma satt upp några gånger från varje sida och det var inga problem :)

Vilken underbar dag!


Nu är vinterjackan på... Hösten är här!
 
Idag red vi kortare lektioner för Helene, jag red sammtidigt som Sara och Emma.
Krumme kändes inte lika bra som igår.. men OJ vad han försöker att jobba rätt och göra precis som man vill! Vilken otrolig häst :) Han blir bara bättre och bättre för varje lektion nu, lättare i handen och mjukare i kroppen och sidorna. Fina snälla och underbara Krumme <3 
 
Eftersom att Krumme jobbade på så himla bra och blev väldigt trött och svettig efter förmiddagens lektion för Helene så valde jag att rida Daladis på "elev lektionen" efter lunchen. Det var Emelie, Julia, Sebastian och Sara som hade 15minuuters lektioner. De olika "övningarna" var; lodrät sits, serpentinbågar, tölt och framdelsvändning.
Daladis skötte sig över förväntan, hon höll traven när vi skulle trava och jobbade på bra i tölten utan att bli sådär jobbigt rak, otroligt passtaktig och framför allt SPÄND och stressad! Vi fick till och med till lite framdelsvändningar :) även om dom inte var helt korrekt utförda...
Nu är Daladis ridhäst på riktigt :D 
 
Kvällen slutade framför TVn hos Jessica tillsammans med Julia och Sebastian, för idag var det sessongs start för Ugly Betty!
 

Ego bil på mig och Krumme :) Han ville hälst INTE vara med på kort..


Daladis i hagen
 


FULLT upp



Emma och Matilda har vart i stallet och tagit en massa fina bilder på hästarna :) skönt att jag blir uppdaterad med bilder med jämna mellanrum så att jag inte behöver sakna dom så mycket!


Förra veckan hände det MYCKET i skolan, vi började veckan med första delen av "unghäst kursen" (vi gick mest igenom hur provet går till) och så har vi börjat att jobba med våra unghästar.
Första gången jag och Emma tränade med Glaumur (våran unghäst) så gick det katastrof, snacka om "död" häst... men han lärde sig fort och idag, bara 2träningstillfällen senare hänger vi redan på honom i sadel... det är en helt annan häst! Det är ju så tacksamt att jobba med unghästar, dom suger åt sig ALLT! Så det gäller att göra rätt sak i rätt ögonblick.
I slutet på förra veckan (onsdag till fredag) så red vi lektioner för dom förhoppningsvis blivande B instruktörerna så att dom fick träna på att instruera. Haha det var ett skämt kan man säga, tyvär så var det bara EN enda av "instruktörerna" som var riktigt bra, jag vet inte om det berodde på att dom andra var så nervösa.. men det var ganska intressant att var med och se vad dom gorde under lektionerna och ta åt sig av vad man själv INTE ska göra på sina lektioner.. man fick många bra exempel på vad som inte är lämpligt att göra!

I helgen har jag flyttat till min lägenhet i Kolbäck, och jag trivs som fisken i vattnet :) UNDERBART att ha sitt eget och slippa gå runt i skiten efter andra för att folk inte kan städa och plocka undan efter sig.
Tur att Julia och Sebastian var snälla och hjälpte mig att bära upp sängen (som jag vart på Jysk i Västerås och köpt i fredags efter skolan) det hade jag ALDRIG klarat själv!
Inte nog med att jag har flyttat alla grejer och försökt gjort fint i lägenheten så har jag vart kattvakt åt Jessicas katt Puma hela helgen :) en riktig liten kelgris!

Denna veckan böjrade SUPER (om man borster från att jag höll på att bli nersparkad av unghästen Alva..)
Krumme gick bättre än någonsin för lektionen för Helene, vi jobbade mest i skritt men OJ vad mjuk och fin han kan bli i munnen :) och han jobbade TILL OCH MED bra i tölten i högervarv! Hans svåra varv! Åhh han är allt duktigt den lilla hästen, det blir bara roligare och roligare att rida honom!
Efter lunch så jobbade vi med unghästarna också, det gick toppen med Glaumur och jag fick till och med hänga på honom idag :) i slutet på veckan blir det uppstittning!
Efter skolan red jag ut på Daladis tillsammans med Emma och Bytte, och Daladis skötte sig exemplariskt! Hon var lugn och kunde "tölta" och var mjuk och fin i sidorna och lätt i munnen, och hon kunde  till och med trava lungt brevid Emma och Bytte utan att bli stressad halva vägen hem! Det är min häst det :)
Vi har till och med gjort framsteg med att lyfta hovarna och banka under (jag försöker vänja henne vid ljudet som blir när man skor) hon är lite smått hysterisk och vifftar med huvudet men står åtminstone stilla på övriga tre benen, det finns hopp! TUR för hovslagaren kommer på torsdag.


RSS 2.0