Ringorm, pällsätare och snoriga hästar


"Min" unghäst Hrefna!
 
Nu är det mycket på en gång... Två hästar i stallet har ringorm, en av dom är självklart mina... Krumme har en fläck bakom örat som har gömmt sig under allt lurv! Den andra hästen är Jessicas (stackarn är förföljd av otur med sina hästar..) Jessicas häst har mycket mer och "värre" sår än vad Krumme har och hans fläckar sitter längs hela ryggen så det går inte att rida honom alls. Båda hästarna har blivit behandlade idag.
Det blir MYCKET extra pyssel och det går åt MYCKET Virkon eftersom att vi inte vill att fler hästar ska bli drabbade. Skönt att unghästarna verkar ha klarat sig från det än så länge i alla fall!
Unghästarna verkar som sagt ha klarat sig från ringormen än så länge, men en av dom (Jessicas) har pällsätare och många utav dom är snoriga och en del hostar. Hrefna är frisk än så länge i alla fall :) jag är mer orolig för min Daladis som har sett "matt" och trött ut i blicken dom senaste dagarna... ska kolla tempen imorgon innan stalltjänsten.
 
Idag vid Lunch var Thommas och hälsade på sin Krumme :) han konstaterade precis som jag att han är kantig och smal över framför allt ryggen... nu ska han GÖDAS! 
 
Efter lunch var jag och Sara ute och red i snön i skogen med våra unghästar, innan ridturen fotade vi varandra utanför stallet :) vädret var UNDERBART som ni kan se på bilderna :D Det gör absolut ingenting att det är snö, is och kallt när solen lyser så att man blir bländad! Åhh vad härligt!
 

 

 Böja på halsen är i alla fall inga problem :)
 
 

 

Söndag

Denna helgen har jag haft stalltjänst tillsammans med Emelie, det har gått jätte bra och smidigt :) det blir väldigt många boxar att mocka och det är tungt, men det är skönt att vi inte behövde göra det så ofta!
När alla boxarna var färdig mockade han jag rida Hrefna och Daladis innan lunch, det var så otroligt härligt väder så jag red ute i paddocken vid ovalabanan.
Hrefna var SÅÅÅÅ duktig! Vi både skrittade, travade och galopperade utan några problem, vi hade nog lite hjälp av dom 3 meter höga snövallarna på kortsidan av ridbanan som gjorde att det blev lite mer "instängt".
Hon lyssnade jättebra på stopp idag också, och vi började träningen med att göra "framdelsvändningar" från ryggen. Hon förstod precis och innan ridpasset var slut flöt "framdelsvändningarna" på bra för både höger och vänster skänkel :D vilken underbar häst!
 
Daladis.... haha ja det är roligt att rida henne i alla fall :) men gångarterna ska vi inte prata om.. det hon rör sig i kan nog inte kallas gångart över huvud taget.. haha det kommer nog så småningom!
 
 

Ledig dag!

 
 
Idag har vi haft helt ledigt från lektioner eftersom att våran lärare Linda var sjuk så blev det inga ridlektioner efter lunch! Det passade mig och jättebra att det inte blev någon ridning på schemat idag, det var lite mer än en vecka sedan jag longerade Krumme så det var verkligen dags idag! Han var segstartad men bättrade sig snabbt!
 
På tal om Krumme så tyckte Johan H inte att han var smal... men jag håller inte med till hundra, visst han är tung i magen... men får INTE bli mer "kantig" än vad han är, han ska ju orka jobba också! Till Krummes stora lycka får han ökad kraft :)
 


Dalis är sur... Livet är inte lika roligt när man inte får springa runt hur man vill när man står lös i stallgången! 
 
Idag har jag ridit Dalis för första gången sedan vilan :D jag skrittade bara och tränade endast på renodling av hjälper, hon lyssnade superbra på alla enskilda hjälper och verkar komma ihåg det mesta (ja.. det mesta utav det lilla hon hade lärt sig) Hon var inte lika "joxig" i munnen som hon var innan vilan, men å andra sidan rider jag med repgrimman och träns.. det kommer att gå lungt till nu i början så att hon hinner bli stark i kroppen igen :)
 
Tanken var att Emma och jag skulle tagit kort på varandra när vi red våra unghästar i ridhuset, men det blev tyvär inte så... Nästa gång kanske!
Hrefna skötte sig bitvis väldigt bra, haha när hon inte står på stället och studsar! Vi tränade på att flytta bak och framdelen från marken och sedan one rein stop när jag red, det är hon jättebra på! 
 
 
 

Björk




Björk
 

Kusin Malin rider Björk 
 

Saela, vilken underbar, söt och gullig häst!
 

Lördag- Àsi, Daladís och kiropraktik

Det verkar som att sommaren kommer att bli ÄNNU bättre och roligare! Det får gärna bli vår NU!
 
Det är så roligt att komma hem och få klappa, krama och pussa på alla djuren :) Syster har gjort ett väldigt bra jobb med Àsi, han är inte alls "gå påig" längre utan väntar snällt tills man kommer fram till honom :) precis som det ska vara! Syster Sara kör på "naturliga" träningsmetoder, haha blir han gå påig så sätter hon full fart efter honom i hagen, det har funkat på våra lilla pälsboll i alla fall :)
Syster har även fortsatt träna med hundarna, främst Agillity. SHIT va duktiga dom har blivit :D till och med Balder börjar lära sig att hoppa över hindren och inte PÅ dom ;) och Loka ska vi prata om.. hon är helt vild! Det finns INGEN hund som kommer kunna slå hennes tider i Agillity sedan när hon börjar tävla, för hon är som ett suddigt spjut! Lyckliga hundar! 

Igår var Daladis och Ella ute och åkte, vi åkte till tjörn för att hälsa på Margita Prince. Margita är en mycket duktig dressyrtränare och jobbar med kiropraktik, homeopati, laser och stretching för häst. Margita har "behandlat" Ella för sin snedhet (eller vad vi nu ska kalla det...) men för Daladis var det första gången. 
Medans Margite jobbade med Daladis lånade vi hennes ridhus så att jag kunde rida Ella och visa henne för ägaren Jeanette. Jag var väldigt nöjd med Ella och hon var super cool även om vi var i ett nytt ridhus och det rasade snö från taket. 
Daladis hade spänningar på två ställen i nacken, haha och jag förstår varför.. hon sa att dessa spänningar kunde vara orsaken till att hon vifftade med huvudet så mycket (hon hade lite svårt att stå still i stallgången...) så det känns skönt att hon har fått hjälp med det, kanske underlättar nu när hon ska sättas igång igen!
Hon var generellt mer stel i högersidan, det kunde förklaras med "muskel skadan" hon har efter sparken på höger lår, men var inget allvarligt utan snarare helt normalt. Hon var även lite spänd i sin ländrygg, hon nämnde vad kotan hette med det har jag redan glömt :-) Det är jätteskönt att hon fått hjälp med sina spänningar och det var VÄLDIGT roligt att få träffa Margite. JÖSSES vilken människa, man blir SÅ inspirerad! Det är så nyttigt att titta på storhästfolk som rider och tävlar svår dressyr, dom har känsla i kroppen!
Tack Jeanette :D
 

 Lite bider på Àsi förståss :)

 
 

 

Hemma!

Hinner inte skriva så mycket idag heller... men lägger upp två bilder från eftermiddagen! Ella och Daladis får stå i box tills imorgon eftersom att båda två ska ut och åka transport tidigt på förmiddagen :)


Ella i boxen längst in och Daladis närmst




 

Hrefna

Hinner inte skriva någonting kul här idag (inte idag heller!!) men jag lägger till en länk där ni kan se en liten filmsnutt från dagens träningspass med Hrefna! Eller ja.. rättare sagt ett filmklipp från slutet av träningspasset, jag har redan suttit av! Det kommer att komma fler... 
 
http://www.youtube.com/watch?v=2Z9XFw-EK-w 
 
 
 
 

Tappskokurs


Så får det nog bli... bara "R"et som måste special designas :) men det får bli en annan dag..
 
 
Idag har vi haft tappskokurs i skolan, eller ja... det var tänkt att vi skulle ha det i alla fall.
Killen som hade kursen hade ingen genomgång om någonting, det var inte så planerat kan man väl säga..
Eftersom att vi inte hade någon genomgång utan bara fick prova praktiskt så gick dagen väldigt mycket fortare än vad det var tänkt från början, det tyckte många utav oss som gått kursen tidigare var toppen men jag tycker synd om dom i klassen som inte dragit av och slagit på skor tidigare.
 
Eftersom att vi slutade så tidigt han jag med hästarna innan lunch. Jag longerade Hrefna i hagen med Emma på ryggen i både skritt och trav och det gick toppen! Vänstervarv är mycket svårare än höger, men hon travar på så snällt och stannar lydigt när man ber henne :) eftersom att hon kunde detta så himla bra gick vi vidare och tränade lite start, stopp och svänga. Hon är så sammarbetsvillig och mjuk i halsen så svänga är inga problem! Stanna gör hon så fort man säger "hoo", eftersom att hon lyssnade så bra på det så behövde Emma endast ta väldigt lite i bettet.
 
Jag longerade Ella i hagen idag eftersom att jag har ridit henne tre dagar i rad nu. Hon känns mjukare och mer avspänd i kroppen i trav och hon är väldigt mjuk och fin i munnen! Högervarv flyter på bättre än vänstervarvet där hon går med handbromsen i ibland... konstigt för det är precis tvärt om i ridningen, att vara böjd åt höger är nästintill omöjligt! Jag gissar att det har och göra med att det är betydligt lättare för henne när jag inte sitter i sadeln :)
 
 

RSS 2.0