Helgens tapetsering



En suddig men härlig (tycker jag..) bild från helgens tapetsering :) Hundarna är som vanligt med, speciellt Balder vill gärna "hjälpa till"! UNDERBARA HUNDAR! Det är Marcus som jobbar i bakgrunden föresten :)

"Tränarfortbildning" med Kyra Kyrklund


Idag började stalltjänsten igen.. Denna veckan är unghästarna på plats, så det blir en hel del mer jobb och mycket mer skit att mocka men det ska bli KUL att böjra jobba med dom :)
Det är bestämt att vi ska vara två st på varje häst, vi har med andra ord inga "egna" hästar förens till våren.
Jag och Emma ska jobba ihop med valacken Glaumur (bild kommer snart!) han verkar vara en trevlig häst, och till skillnad från Karin och Julias unghäst så är han lagom stor.. deras är bara ca 125! Haha SÅ söt :P ser ut som en shettis, fast i B ponny format :) 
 
Idag har vi suttit med på tränarfortbildning för Kyra, det var många jättefina hästar vi fick se göra fina och avanserade rörelser men eftersom att vi elever bara var åskådare som satt på läktaren (fortbildningen var för B-instruktörerna som satt nere i ridhuset) så var det inte lika intressant att hänga med i själva "undervisningen", men lite inspiration får man ändå, det är inte varje dag man får se så fina hästar i både piaff och passage!
  
Efter skolan och stalltjänsten så åkte jag till Kolbäck och packade ut min bil som har vart FULL PROPPAD med möbler och en massa andra nödvändiga -bra att ha- grejjor, det kommer att bli toppen! Är jätteglad att jag fick lägenheten i Kolbäck :D
Nu behöver jag bara en säng, en soffa (går ju att klara sig utan men..) och en dammsugare så att jag kan städa nång gång ibland när jag får tid över. Förmodligen inte alltför offta 

Hästarna från St. Lundby prästgård, och Buzzin..

Igår var jag, Martin och mamma och hälsade på Valdís i Björketorp. Hon såg ut att ha det väldigt bra i hagen med sina kompisar, mat fanns det gott om, precis som sin mamma är hon väldigt rund :) den 18 oktober är det dags för "föl och unghästmönstring" i Björketorp, får se om jag lyckas ta mig dit och jaga runt Valdís några varv.. det hade vart kul eftersom att alla andra föl och unghästar i hagen ska vara med!
 
Under dagen så hade Tina snällt nog tid att köra hem Aska och Àsi till oss, Aska har stått på betäckning hos dom och nu var det dags att åka hem. Det var inga problem att lasta, bara att viffta lite med en morot så springer Aska på :) så skönt med en lättlastad häst! Inga problem att släppa in dom i hagen igen heller, Àsi var lite blyg för dom andra hästarna men det går nog över fort.
 
Sara har ryckt manen på Buzzin, det är ju en helt ny häst! Jättefin blev han :) nu ser han ju nästan ut som en "vanlig" häst :P
Så med andra ord har det vart MYCKET hästar idag, speciellt för Marin som inte är så van.. men det har vart kul att få träffa ALLA våra hästar :D


Àsi från St. Lundby prästgård


Luna från St. Lundby prästgård


Jag och Valdís från St. Lundby prästgård

Saras Buzzin Laday

I torsdags


Aerobics träning

Idag har vi alla ridit lektion för Helene under förmiddagen, eftersom att Anna i klassen var ledig och Emelie inte kan rida "ordentligt" än så fick vi rida lektioner med bara 2 i grupperna :) Det var jätteskönt att bara var 2 i ridhuset, nu har man ju nästan vant sig vid kaoset med 5st i gruppen.. vissa hästar springer FORT och andra INTE, det blir mycket att tänka på när det är många i ridhuset!
 
Lektionen för Helene gick toppen bra för mig och Krumme, Krumme har stått hela helgen eftersom att han gick så hårt förra veckan (den veckan också...) men ändå kändes han super mjuk och fin, duktig häst :)
Idag gjorde han verkligen sitt bästa, han blir SÅ mycket roligare att rida när han blir så mjuk och trevlig i både sidorna och munnen, det märks STOR skillnad i alla fall.
 
Efteråt passade jag på att rida Daladis i ridhuset, hon ville inte alls vara med idag, bara slår mot bettet och har onödigt mycket fart på benen. Jag bad Tina att rida henne lite och känna på henne (Tina har ridit mycket unghästar och betydligt mycket mer erfarenhet än vad jag har) och hon tyckte att jag skulle backa tillbaka lite, bara göra enkla volter och få henne att acceptera det helt enkelt :)
Att få henne att slappna av har ju vart det jag har försökt att jobba med ända sedan hon kom hit.. men nu blir det KORTA och helt okomplicerade ridpass en tid framöver :) DET SKA VARA KUL ATT JOBBA!
 
På kvällen var det dags för aerobics träning för alla frivilliga (det är gratis för oss som bor på Strömsholm) och vi var 4st från klassen som gick. OJ det var KUL! Det var jättesvårt att hinna med att uppfatta vilka övningar man skulle göra innan läraren bytte och gick vidare till nästa.. men det var jätte roligt och nyttigt, man får ju lite bättre koll på både armar och ben efteråt :) det blir nog aerobics på chemat alla måndagar från och med nu!

Domarsekreterarutbildningen


Valdis, älskar gräs precis lika mycket som sin mamma :)
 
I fredags så hade vi sista delen av domarsekreterarutbildningen , det var roligt att få sitta och titta på och låtsas bedömma många fina hästar även om det bara var "på låtsas" på DVD.
Synd bara att det blir så OTROLIGT långa dagar, man okrar inte sitta och mata in information från kl. 9 på morgonen till halv 4 på eftermiddagen hur intressant änmnet än är! Det går inte, så är det bara.
Men det är kul att alla har fått sig ett eget FIPO, nu kan vi läsa igenom alla regler för poäng osv själva i alla fall :)
 
I nästa helg kommer jag att åka hem till Gråbo, jag hoppas få pussa och krama på Balder och Loka och kanske till och med hinna med att åka och klappa lite på Valdís, det känns som att det var jättelängesedan och hon har säkert vuxit massor sedan sist! Hoppas att hon blir som sin mamma, världens bästa Daladis
Om jag har tur och syster inte är på allt för dåligt humör så kanske det blir en vända till Göteborg för att gå i affärer också :) *HOPPAS*
 
Och så MÅSTE jag åka och klappa på Aska och Àsi förståss!!!! Jag har ju inte sett honnom "live" än...

Ännu en underbar dag på Strömsholm



I morse när jag vaknade var det klarblå himmel när jag tittade ut genom fönstret, men under eftermiddagen kom det regn precis som väderleksrapporten visade.. Typiskt, men man ska väl inte klaga :) för stalltjänsten var redan slut och jag satt inne och gjorde läxor (försökte i alla fall..) När jag tittade ut genom fönstret på eftermiddagen så såg det ut som på bilden ovan, STRÖMSHOLM säger jag bara!
 
Idag har vi fått rida lektion för våra klasskompisar Sara och Jessica, dom hade en bra lektion om renodling av hjälperna, det är PRECIS vad Krumme behöver :) han hade nog träningsverk sedan igår stackarn, han var lite seg idag men gjorde som vanligt sitt bästa. Snällare häst får man leta efter!
Efter ridlektionen så red jag ut på Daladis med Jessica och Demantur, en härlig ridtur över "ängarna" med både "tölt", grisepass, trav, galopp och pass :) Daladis tyckte om att få komma ut och se lite annat än rundvolten och paddocken, i helgen är det Krummes tur att få komma ut i naturen!
 
I kväll har jag varit hos Sara och tittat på Idol. Sara som är så duktig på att baka hade gjort äpplepaj med aldeles nyplockade äpplen från kursgårdens äppleträd :) på vägen till Sara åkte jag förbi affären och köpte vaniljglass, vilken underbar kväll :D

Fullt upp i skolan


 
Förra veckan var Martin på besök här på Strömsholm, så med andra ord blev det inte så mycket läxor gjorda :) nu blir det fullt upp denna veckan istället med att ta igen allt och att ha stalltjänst...
 
Förra veckan slutade med en härlig uteritt på Daladis tillsammans med Sara och Teitur på lördagen. Vi red förbi slottet och stannade för att ta kort på varandra, tyvär ville Daldis inte alls stå stilla och vara med på kort.
 
I söndas var det Clinic för Eyolfur här på Strömsholm, vi elever på islandshästtubildningen fick gratis inträde om vi hjälpte till som funktionärer. Det var en toppen clinic med så otroligt mycket fina hästar och jättebra upplägg. Man fick mycket inspiration och blev glad av att se alla duktiga ryttare på sina lösgjorda och super flotta hästar.
 
Jag hoppas på att hinna uppdatera mer i slutet på veckan, när alla "läxor" är gjorda :)


Traning for Johan Haggberg



Nu har jag antligen kommit at en av skolans datorer, men som ni kan se sa kan jag inte skriva alla bokstaver *eller vet ialla fall inte hur man gor..* sa det blir inget langt skrivet idag!
 
Idag har vi tranat for Johan med vara skolhastar, Krumme var helt slut efter varat pass.. det var sommarvarme i luften och knapt ett moln pa himmlen! Underbart!
Far se nar det blir uppdaterat nasta gang.. forhoppningsvis snart!

Sits träning


 
Idag har vi haft sits och balans träning för Helene i ridhuset.
Jag, Sara och Anna turades om att rida och longera Krumme och Teitur, båda hästarna har en ganska stor trav men dom är väldigt olika... Krummes är ganska "stötig" medans Teitur svävar fram :)
Vi hade Saras Hrimnir sadel till båda hästarna, det var VÄLDIGT halt att rida i den sadeln när man är van att rida i mockasadel där man sitter som klistrad! Jättenyttigt att träna på, det var svårt i början men blev bättre på slutet.
Krumme som fick gå inspänd i trav på ganska liten volt i ca 30 minuter gick så himla fint! Han jobbade på jättebra i slutet och man såg verkligen skillnad från i böjran av passet :) han är så duktig!


 
Efteråt red jag Daladis i paddocken, idag gick det inte alls bra... hon var nog trött efter helgens uteritt med Sara och Teitur, hon ska få vila imorgon. Även om ridningen inte gick bra och hon inte lyssnade ALLS som hon brukar göra så gör hon mig så glad! Min fina lilla häst :)

min min bara MIN


Kunde inte låta bli att lägga upp denna bilden på Embla, längar tills nästa sommar när det är dags att börja träna på riktigt :D om jag får rida henne för syster förståss.. *men det är ett senare problem* Jag blev nog lite kär i henne i vintras..
 
Longerade Daldis i rundvolten idag, först utan pessoa selen för att hon skulle få värma upp lite.
I uppvärmningen tränade vi övergångar halt-skritt-halt, skritt-trav-halt-trav osv. i båda varven, jag vet att det är överflödig information för er ointresserade läsare men jag måste tillägga att hon är BÄST!
Hon var jättefin i uppvärmningen, men OJ vilken snygging det blev när hon fick på sig pessoa selen och gick i en längre och lägre form (spände inte in henne så mycket eftersom att hon inte är van att jobba med den) då fick hon hals helt plötsligt :)
 
Efter att ha jobbat med pessoa selen i båda varven i skritt och trav så tog jag av den igen och tränade trav-galopp-trav övergångar i båda varven som avslutning. Haha oj, det blir mycket pass :) men hon galopperar halva varvet i alla fall.. det kommer att bli mycket galopp övergångar i longeringen i fortsättningen!
Kul tyckte hon att det var i alla fall, hon ville inte riktigt lyssna och skritta som jag ville i slutet.. men hon lugnade ner sig efter några varv när hon insåg att det inte skulle bli någon mer galopp.
 
Längar redan tills imorgon när jag får pussa och krama på henne igen <3

I kväll kommer Martin och han ska stanna hela veckan :D vi börjar kvällen med att äta pizza och sen får vi se vart det slutar! Förhoppningsvis nån rolig film och mys kväll, jag vill se Ice age 3, nån som vet om den är rolig?

Idag har jag ridit min lilla köttbulle :D



Idag var veterinären i stallet och tittade på Daladis. Hennes svullna has och bula på höger skank berodde på spark skador, men det var ingen fara med henne nu men svullnaden kommer kanske att bli kvar som "skönhets fel" i framtiden också men det är ingenting hon kommer att han ont av :)
Hon var inte halt när hon böjde bakbenen heller, så nu vet jag att hon inte har ont så nu jäklar ska det ridas :D
 
Efter att veterinären hade åkt så sadlade jag och red i paddocken med en gång, det var UNDERBART, min dag var gjord!

ÄNTLIGEN har jag internet!



Matilda, Embla och lilla Luna (Emma har tagit bilden)
 
Just nu sitter jag i vårat fikarum i stallet på löten efter stalltjänsten och försöker ta igen flera dagars olästa mail eftersom att jag inte haft internet sedan i lördags!
Det var en glad överaskning att öppna mailen och se att jag fått bilder från mamma på Aska, Àsi och andri och en massa bilder från Emma på Embla, Luna och Buzzin! Just nu längtar jag hem, vill klappa på alla hästarna... framför allt Àsi och min lilla Váldis (som Jeanette sickade MMS bilder på nu i eftermiddags, TACK!)


Luna och Embla full fart i hagen (Emma har tagit bilden)
 
Bilden ovan är på Embla och Luna i hagen "på andra sidan vägen" som vi brukar kalla den, det har gått fyra unghingstar (stora hästar) i hagen under våren/sommaren men det syns inte på betet... nästa år behöver vi nog fler hästar för att beta ner det lite! Men det blir ett bra vinterbete för våra hästar :) OJ vilken lyx att få gå i den stora hagen hela vintern.
 
Det har hänt så mycket nu i början på veckan att jag inte vet vart jag ska börja riktigt...
Jag kan börja med att jag fick flytta till mitt rum i "Nya plugghästen" i lördags, det är väldigt fint och frächt, som ett litet hotellrum :) synd bara att alla 14 elever delar på EN spis (!!) det är med andra ord fullt i köket ganska ofta, eller ja.. man ser disken och maträsterna efter folket som har vart där i alla fall!
 

Sebastian, Emelie och jag i smedjan

I söndags var det "kräftskiva" i smedjan där Emma, Karin och Anna bor. Alla tog med sig egen mat och dryck, det var trevlig och pratades mycket. Jag stannade inte så länge.
 
I måndags flyttade Daladis från stallet i Sörsylta till stallet ute på löten. Hon delar box och hage med Krumme och båda två blev kära med en gång :) SKÖNT att slippa strul, för man vet ju aldrig med ston..
Eftersom att Daladis fortfarande är svullen i hasen så har jag bett stallförman Sandra att boka veterinär tid åt henne, det blir på torsdag kl 13, skönt att kanske äntligen få svar på vad det är för något så att hon kan bli frisk så att vi kan börja träna!
 
Denna veckan hade vi även ett dressyr demo på schemat, jag tog en del bilder men kan tyvär inte lägga upp dom nu.. Under demot gick dom igenom alla grunder i dressyren, renodling av hjälperna och utveckade detta genom utbildnings skalan ända upp till grand prix nivå (här går det undan!) vi fick se en 4åring och en 6åring bli ridna under demots gång, vi fick även se en äldre valack utföra alla svåra rörelser så som passage, piaff och galopp ombyten i varje steg osv. Otroligt kul och inspirerande att titta på!
Nästa vecka är det dags för hopp demo, det ska bli kul det också men jag längtar redan tills veckan därpå när det är dags för dressyr demo igen.


RSS 2.0