Godkända!

Det var väldigt nervöst att vänta på att få prata med Helene och Hreggi för att få reda på om man blivit godkänd eller inte, speciellt när man var nr 8 av 10 i kön...
När det väl var dags och dom började rabbla upp poäng blev jag glad :) jag och Hrefna hade mestadels 8,5 or, dom jag är mest nöjd med är poängen för lösgjordheten och mitt eget arbete med unghästen, dom tyckte att jag var tydlig, avslappnad, konsekvent och hade ett bra ledarskap. Dom tyckte att Hrefna hade utveckats i sina gångarter till det bättre och Helene som vi rider så himla mycket för till vardags var väldigt nöjd med att jag lyckades rida på eftergiften i både skritt, trav och galopp... någonting hon tjatar om för det mesta :-)
 
Dom sämre poängen som drog ner det hela var tölten.. som inte fanns! Men det visste jag ju, vi fick en 6a när jag red vilket var ganska snällt... med tanke på att hon bara taktar i trav och står och studdsar på stället! När Helene sedan satt upp och red så höjdes den poängen till en 7a, men eftersom att Hrefna var så otroligt spänd och uppjagad efteråt så sänktes poängen för andra delar av ridegenskaperna.. Helenes poäng för ridningen slutade ungefär som mina. 
 
Kommer inte ihåg alla poäng vi fick på dom olika momenten (det är många!!) men klassen har tjatat på Helene så förhoppningsvis så kan vi få egna kopior på det senare :) slutpoängen blev i alla fall 7,84 och det är jag jättenöjd med!!

Unghästexamination!

Igår hade vi unghästexamination, nästan alla blev "klara" igår men några av oss har två delmoment att visa upp idag också. Jag och Hrefna blev klara igår :) idag kommer domen! 
 
Har inte hunnit uppdatera någonting på sista tiden eftersom att det är så mycket att plugga i skolan nu, massor med prov, alla delmomenten i B istruktörs examinationen ridprov både teoretiskt och praktiskt också är det ju lektionerna som man ska hålla som måste planeras... det ska bli så SKÖNT att komma hem i påsk för det är det ÖVER! Bara den roliga praktiken kvar :D om jag klarar av B instruktörs examinationen vill säga.. annars är det omexaminering efter påsk, men jag hoppas att jag slipper den! 
 
Lägger upp några bilder från helgen! Jag, Sara och Emma lät våra unghästar galoppera som handhästar för att få ha lite roligt i lördags :) vi tyckte också att det var ganska roligt! Hrefna ser riktigt fin ut i hullet på bilderna :D haha men Hreggi (examinator) log ändå åt den "lilla" magen när han var framme och klämde och kännde på henne, haha hon har ett tag kvar innan hon är i bra hull.. Men hon är finast ändå, det kan ni ju se själva ;)
 

 

 

Daladis i paddocken, världens bästa <3
 
 
 

Söndag


Daladis fick gå ett lungt trav pass efter att ha tävlat igår
 

Jag red Hrefna i ridhuset innan hon skoddes om av hovslagaren August.


Takturs istölt!


 
I helgen har jag, Sara och Sebastian vart iväg och tävlat på Takturs istölt!
Det blev en tidig morgon även om vi hade så långt att åka, alla ville hinna provrida isen innan tävlingen började.. det var tur att vi kom tidigt för senare blev det VÄLDIGT fullt med bilar och transporter på parkeringarna.
Daladis kändes jättefin när jag var inne och provred isen och under hela framridningen, men när det väl gällde och det var dags att rida vårat program på isen ville hon inte vara med längre :) hela programet var ojämnt och ganska "stökigt", men jag är nöjd med dagen ändå, jäklar vad det var roligt! Hoppas att det annordnas några tävlingar på is runt göteborg nästa år :) för det här vill jag göra igen!
 

 

Hrefna börjar bli duktig!


Bildbevis! Här är rörelsen i alla fall inte tvåtaktig... nästan tölt :) det är på väg!


Hon är duktig och lyssnar jättefint för skänklarna
 

Trava kan hon! Och hon är bra på det också :) mjuk och fin för det mesta.
 

Pratar med Helene efter lektionen, alla tre är nöjda :) ganska hög snövall i bakgrunden...

Loka på "valpträff"


Dagens alla deltagare. Sara och Marcus med hundarna näst längst till höger.
 
Vad kallar man det igentligen? Vet inte... men ni förstår nog vad jag menar :) det var ett tag sedan Loka var valp! Mamma, Sara, Marcus, Loka och till och med Balder har vart i Ängelholm hos Lokas uppfödare för att träffa dom andra hundarna från samma kull som Loka föddes i. Under dagen fick dom träffa många andra Huskys och Loka fick vara med att testa dra i ett "riktigt" hundspann! Loka och Balder har dragit saras tre hjuling mycket hemma, men då är det mest Balder som drar...
 
Ser utt att ha vart en kul och härlig dag :) jag hade också velat följa med!
 

Hela hundspannet
 

Loka till höger 
 

Loka, Balder, Marcus och Sara!

Helg!

Det har vart en ganska händelserik vecka med redovisningar, UMET lektioner (undervisningsmetodik) och ridprov. Daladis och Krumme har hunnit med att ha både sina VÄRSTA och absolut BÄSTA träningspass under veckan som gått, och Hrefna har haft sin första "dåliga" dag när det gäller ridningen. Hrefna har skött sig helt exemplariskt hittills, så man blir lite bortskämmd... det ända som inte fungerade 100 under den "dåliga dagen" var stopp knappen... men vad kan man begära av en unghäst som hittills haft 8 felfria veckor?! Efter den dåliga dagen var hon felfri igen :) superhäst!
 
Krumme började veckna på topp och slutade med ridprov i fredags, jag är imponerad av honom! Hade jag inte vart ostabil i sitsen och slarvat lite med voltspåret hade det vart näst intill felfritt (enligt mig själv i alla fall)! Vi fick rita egna dressryprogram till detta provet och det jag hade ritat passade verkligen bra i praktiken, vi börjar i trav och galopp och efter att ha utfört bland annat framdelsvändningar och öppna red vi tölt, han hade hunnit bli mjuk i kroppen och flöt på bra :) jag vet inte om jag behöver nämna att solen sken och himlen var blå hela dagen, det gjorde nog sitt det också ;)
 
 
Daladis har vart knäpp i veckan, försökte att rida ute i paddocken i onsdags med jag fick sitta av och gå till ridhuset istället eftersom att det var så attans halt ute i paddocken och jag inte ville riskera att hon skulle halka och gå omkull... hon har ju inte världens bästa koll på sina ben den damen!
Jag misstänker att hon hade träningsvärk sedan ridningen i måndags och tisdags i ridhuset när vi red en hel del galopp, tro det eller ej! Men hon kan faktiskt galoppera nu för tiden :D
Jag tycker att Daladis har blivit mycket mer ridbar i skritten och hon börjar bli bättre i tölten, men det är fortfarande väääldigt långt kvar innan hon blir lösgjord och mjuk i sidorna, vi har en hel del att träna på! Framför allt att stärka höger bakben, som enligt Daladis är HELT omöjligt att jobba med *suck 
 

 
Helgen har vart lugn och skön, Niklas har vart här och jag har passat på att terrorisera honom med kameran, det är så kul att ta kort! Det är underbart att man kan ta 700bilder och sedan bara plocka ut dom bliderna som blev bra! Jag förstår inte hur man gjorde förr... 24 eller 36 bilder och om man hade TUR så var ca 5 bilder bra..
Nästa vecka är det dags att ha stalltjänst så det kommer att bli långa dagar, men jag hoppas att jag ska kunna uppdatera lite oftare!
 
 
 
 

Inget internet

Har inte uppdaterat här på ett tag eftersom att mitt internet inte fungerar... Måste sitta vid skolans stenåldersdatorer om jag vill kolla mailen eller skriva här, och eftersom att allting tar så onödigt lång tid så blir det inte av! Hoppas kunna ta mig till en Telia affär på fredag så att dom får lösa felet, för jag fixar det inte och tydligen inte kundtjänsten heller. SKIT

RSS 2.0