God Jul och Gott Nytt År!


Daladis och Jag på Gautis Tomtetävling :) 
 

Daladis som renen Rudolf och Marcus är hästskötare!
 

En härlig bild på Embla som Emma har tagit!

Saras Luna har blivit en ängel



Igår fick Luna somna in på grund utav fraktur i tillväxtzonen över hasen på vänster bakben. Hon springer förhoppningsvis runt och busar på dom gröna ängarna tillsammans med Lettir och Samba i en värld utan smärta och andra bekymmer.
 

Strömsholms Lucia Show!


Från vänster: Jessica, Tina, Karin, Julia, Sebastian, Jag, Sara, Emelie, Anna, Emma
 
Idag var det lucia show på Strömsholm, det var många olika nummer som elever från de olika utbildningarna och gymnasiet hade pysslat ihop! Årets "Tema" var Disney, från början ville vi i klassen ha Snövit och de sju dvärgarna som tema, men det var redan taget så vi valde askungen istället :)
Vi red en kadrillj och var utklädda till arbetsmössen och red till musiken från filmen när mössen håller på att sy askungens klänning, TACK Marcus för att du fixade musiken!
 

Galopp...

http://www.youtube.com/watch?v=tAJwfddv4l0

En dokumentation av Daladis katastrofalt dåliga galopp... förhoppningsvis kommer det att ske en stor förändring tills i vår! Tanken var att jag skulle ha filmat galoppen i båda varven... men jag glömde att sätta på kameran när jag kom till vänstervarvet, det var synd för i vänstervav kan hon faktiskt galoppera!

Som ni kan se väldigt tydligt på filmen så har hon väldigt svårt att jobba i högervarv och ta i med vänsterbak, hon går och är väldigt  förböjd i halsen och skjuter ut ytterbogen. För att underlätta arbetet och få henne att jobba i alla fall lite med vänsterbak så har jag valt att ha inspänningstygel på yttersidan. Inspänningstygeln sitter inte hårt som ni kan se, eftersom att hon fortfarande kan gå och förböja sig. Eftersom att hon har svårt att jobba med vänsterbak så vill jag inte ha henne för mycket inspännd, risken då är att hon inte vill trava eller galoppera över huvud taget eftersom att det blir för jobbigt! Allt ska vara lagom... Jag hoppas och tror på att själva galoppövergångarna i högervarvet så småningom kommer att stärka vänsterbakben så att hon succesivt orkar bära sig själv mera och på så vis få en bättre galopp. Ja, det är bara att vänta och se!

Hon tycker att det är VÄLDIGT roligt i alla fall, även om hon inte alltid har sina ben med sig :)


Billiga clementiner!


Det blev väldigt fullt i frukt tallriken... 
 
Idag var jag i stallet vid 10. Jag fick låna Emmas häst Von och tränade på att rida med handhäst (allt måste ju sitta perfekt tills nästa vecka!!) och det gick toppen :) Von är HELT PERFEKT att rida när man har med en handhäst, snällare häst finns nog inte! Glaumur skötte sig bra som vanligt.
 
Efter lunch fodringen så åkte jag, Emma och Jonas och handlade i Hallstahammar. Vi började på Lidel och gick sedan vidare till Coop. Dom hade RIKTIGT bra pris på clementiner på Liden, så jag var bara tvungen att köpa MASSOR! Det är ju så gott och perfekt att ha med sig till skolan så att man håller sig vaken på lektionerna :)
 

I brist på annat att göra


Har suttit och funderat en stund på om jag ska lägga ut denhär bilden på mig själv eller inte på bloggen... det är ju väldigt EGO. Men efter att ha funderat en stund kom jag fram till att det ju faktiskt är MIN blogg så jag gör som jag vill! Ni som inte tycker om det får blunda :)


I stort sätt alla i klassen har åkt hem över helgen, det är bara jag och Emma kvar.
För att fördriva tiden en fredag eftermiddag så har jag spikat upp tavlorna jag fick av pappa förra helgen, städat hela lägenheten (den är ju inte så stor men... konstigt vad fort det blir grus och annat bös på golvet!) så nu är det fint :)
Thomas har vart på besök i veckan, han hade vägarna förbi efter att ha vart och jobbat så han passade på att klappa lite på sin häst. Han hade med sig pengar till mig för när Krumme skoddes sist, så ikväll ska jag äta god mat till middag :D tror att det blir köttfärs med tacos krydda och en massa goa grönsaker med cream freiche (haha stavas???) med paprika/chili smak! ÅHHH va gott de ska bli!
 
Hästarna gick toppen idag föresten :) red ut på Daladis tillsammans med Emma och Bytte, red bara trav och försökte få henne att gå i ett lungt och kontrollerat tempo.. det är lättare sagt än gjort, men efter att ha flyttat för skänklarna och ställt och böjt åt både höger och vänster en stund så är det inte HELT omöjligt i alla fall :) Jag är glad så länge hon håller traven, att hon lyssnar så bra för skänklar och annat är bara ett stort PLUS just nu!
 
Glaumur blir bara bättre och bättre och det är så roligt att rida honom :D skumt hur man kan gå från att tycka väldigt illa om en häst till att typ älska den på bara några dagar.... Han är allt fin Glaumur!


Till minne av Lettir

Våran första islandshäst som från och med idag får äta härligt gräs på dom evigt stora gröna ängarna tillsammans med bland annat våran lilla Samba och Riggans älskade Frodi.
 


Torsdag


 
Idag jobbade jag och Emma med "våran" unghäst Glaumur i ridhuset, det går framåt! Jag börjar nästan tycka om att rida den lilla röda hästen.. synd bara att han ska åka hem nästa vecka :(
SHIT nu är det inte många dagar kvar till examinationen av våra unghästar... kul men väldigt nervöst, speciellt med tanke på hur seeeg våran lilla pojk har vart. Vi får se hur det går :)
 
Det är Emma som har tagit bilderna, TACK :D
 

 

HÄRLIG helg!


 
I helgen har jag vart hemma :)
Helgen började SUPER bra på fredan med bio besök tillsammans med Sara, Marcus och Evelina. Vi såg New moon såklart!!! Shit va bra den var, vill se den igen och helst flera gånger!
I fredags förmiddag så hann jag, Marcus och mamma även med att åka till tippen och slänga en massa skräp (det var väldigt välbehövligt...) så nu är det ordning och reda i stallet igen :) Riggan var snäll och lånade ut sin transport, som jag självklart lyckades förstöra... 
 
Lördagen började tidigt, jag och Johanna var vid Ullared 07.20 och stod i kön för att komma in. Vi tyckte att det var jättemycket folk redan såhär tidigt men när vi väl handlat klart ca 4 timmar senare och kom ut på parkeringen så insåg vi att det var TUR att vi var där så tidigt för OJ vad mycket folk det var och JÖSSES vilken lång kö!
En härlig och alldeles lagom förmiddag med bra sällskap!
När jag kom hem var det dags att åka till stallet och hjälpa Sara och Marcus att rulla in 3st hösilagebalar i stallet, det är alltid ett jäkla pysslande att få in dom i stallet och lyckas få dom på plats men hjälps vi åt så går det bra!
Fast.. det är mest Marcus som puttar såklart, utan honom hade inte balarna kommit långt ;) Sedan hjälptes jag och Sara åt att packa fodringspåsar, vi gjorde slut på nästan en hel bal.... så nu finns det påsar packade för i alla fall halva veckan som kommer!
 

Det är mellan 12-15kg i varje påse och hästarna (en travare och två ston med föl) får 8 påsar om dagen....
Der är ca 100kg! Sara släpar en hel del hösilage varje dag med andra ord

 

 
Söndagen började sent, jag tog sovmorgon och vaknade inte förens nån gång vid 11 (!) sedan var det full fart till stallet för att titta på alla hästarna i dagsljus :) stora hade dom blivit!
Söndag eftermiddag ägnades åt att ta in Aska och Àsi i stallet så att Sara kunde verka deras hovar (Askas hovar i alla fall..) och även Buzzin fick följa med in så att Marcus kunde träna på att linda ben :) och det gjorde han jättebra! 
Klockan 5 började Sara och Lokas agility kurs i stenkullen, även om den började sent med tanke på att jag hade 4,5 timmar i bilen efteråt innan jag var hemma så kunde jag inte låta bli att åka med och titta :)
WOW vilken fart den lilla vargen har :P kul att se att hon tycker det är så roligt och lyssnar så bra på Sara sammtidigt, dom är verkligen ett team :D 
 

Det är inte alla hästar som har en egen tunnel i sin hage... våra hästar älskar den, för på andra sindan finns det mycket gräs och annat att pilla med i skogen och stor plats att springa på! Wow vilken härlig hage vi har till våra hästar!
 

Aska, Luna, Ási och Buzzin "på andra sidan" tunneln
 

Embla 
 

RSS 2.0